Wafle ryżowe odstraszają olejem palmowym. Skład nie podoba się konsumentom
Ostatnio dużo mówi się o waflach ryżowych i to nie w superlatywach… Jeżeli znajdują się one w Twoim menu, warto się zastanowić…
Naukowcy przeprowadzili badania, w których odkryto, że zawartość arszeniku obecna w waflach ryżowych niektórych producentów jest większa niż jest dopuszczalna
Jak się okazuje to jednak nie wszystko!
Pewna konsumentka zwróciła uwagę na niepokojącą ilość oleju palmowego w większości wafli ryżowych
Tradycyjne wafle, czyli te bez polewy, dostępne w Polskich sklepach zostawiają wiele do życzenia.
Większość z wafli ryżowych ma na trzecim miejscu olej palmowy
Jeżeli spożywasz takie wafle codziennie – powinieneś się zastanowić, czy naprawdę warto to robić.
Zobaczcie składy 4 wybranych marek wafli ryżowych:
#1
#2
#3
#4
A jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o tych produktach, klikajcie tutaj.