Imbirowa nalewka to starożytne lekarstwo na bóle stawów i spalające oponkę z brzucha
Wiele osób nie docenia mocy imbiru. Nie dość, że pomaga pozbyć się przeziębienia, to jeszcze pomaga pozbyć się procesów zapalnych, bólu głowy, zęba czy stawów.
Nalewka z imbiru pomaga także leczyć ból gardła, zapalenie migdałków i pozytywnie wpływa na poprawę wzroku
Ostatnio jednak nalewka została ponownie pokochana przez osoby, które się odchudzają. Okazała się skuteczna we wspomaganiu walki z nadwagą.
Jeżeli ćwiczysz i zdrowo się odżywiasz, jest to zdecydowanie rozwiązanie i pomoc dla Ciebie.
Ważne jest, by spożywać domowy lek w godzinach porannych i popołudniowych po 2 łyżki przez czas 1 miesiąca
Następnie lek odstawia się na czas 1 miesiąca i po tym okresie wraca się do nalewki.
Nalewkę pokochały kobiety, ponieważ nie tylko zmniejsza apetyt, lecz także pomaga w ujędrnianiu ciała
Do jego przygotowanie będziesz potrzebował:
300g korzenia imbiru
600 ml brandy
2 łyżki miodu
Sok z cytryny
Litrowy słoik
W pierwszej kolejności umyj imbir i pokrój go na cienkie plasterki.
Następnie przełóż je do słoika i zalej brandy. Zakręć miksturę i pozostaw w ciepłym miejscu na 14 dni. Od czasu do czasu wstrząsaj słoikiem.
Po upływie tego czasu, przecedź nalewkę i dodaj miód, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj
Słyszałam, że jest to tybetański przepis, który pomagał wielu osobom. Nie dość, że jest bardzo wydajny to jeszcze oczyszcza krew i zwiększa odporność organizmu.
Próbowałeś juz tej mikstury? Ja już swoją zrobiłam i kurację zaczynam od jutra.