Nabierz na łyżkę ryż i podpal go. To, co się wtedy stanie, sprawi, że nie mało się zdziwisz

Choć wielu z nas ciągle martwi się o ilość cukru w żywności, nie zwracamy zupełnie uwagi na inne kwestie. Okazuje się, że niektóre produkty ‚spożywcze’ wykonane są z tworzywa sztucznego. Ktoś chyba myśli, że GMO to jest dla nas za mało i chce nas jeszcze podtruwać, sprzedając syntetyczny… ryż!

Co najśmieszniejsze i najokrutniejsze w tym wszystkim, miejscem, w którym się go produkuje są Chiny! Dlaczego tak się dzieje? Oczywiście chodzi o pieniądze. Bardziej opłaca się stworzyć plastikowy ryż niż zbierać go z pól uprawnych.

Bardzo łatwo się pomylić, jeśli chodzi o syntetyczny produkt. Wygląda identycznie, a może nawet tak samo pachnieć! Nie trzeba chyba dodawać, że jest toksyczny i szkodliwy dla człowieka. To mniej więcej tak, jakbyśmy jedli woreczki foliowe…

Dlatego warto wiedzieć, jak sprawdzić, czy ryż nadaje się do spożycia. Oto 4 sposoby, dzięki którym nie będziesz mieć żadnych wątpliwości, co masz na talerzu.

O jeden łyk za dużo tego napoju może prowadzić do poważnych konsekwencji. Już nigdy go nie wypiję!

Jeśli będziesz chciał ugasić pragnienie zimną dietetyczną colą, mamy nadzieję, że po przeczytaniu tych informacji zastanowisz się nad tym dwa razy! Cola light zawiera aspartam, słodzik, który (prawie) nie ma kalorii i jest 200 razy słodszy niż cukier. Stosowany jest głównie w napojach, ale także w wielu innych produktach, które uważane są powszechnie za alternatywę.

Okazuje się bowiem, że aspartam niekoniecznie jest zdrowszy od cukru. Nawet najbardziej zagorzały fan zastanowi się, zanim wypije znów colę light.

Sam musisz podjąć decyzję, czy chcesz, aby aspartam był obecny w Twoim życiu. Grunt to umieć zachować we wszystkim umiar.